Как се настройва 2FA за Opencart 3x с Google Authenticator

В тази статия ще научите как да активирате и дезактивирате двуфакторна оторизация чрез приложението Google Authenticator при вход в сайт изработен на Opencart 3x използващ плъгин за 2FA.

След като вашия администратор е инсталирал и настроил модификацията за вас остава да си защитите акаунта. Влезте в администрацията на вашия сайт. Потърсете в горния десен ъгъл иконката за вашия профил.

pasted - Как се настройва 2FA за Opencart 3x с Google Authenticator

Изберете от менюто Two Factor Authentication.

За да активирате двуфакторно удостоверяване, следвайте внимателно следните стъпки, за да сте сигурни, че няма да загубите достъп до акаунта си.

Стъпка 1 – Инсталирайте приложението

Инсталирайте едно от безплатните приложения за двуфакторно удостоверяване, базирано на времето. Препоръчва се използването на Authy или Google Authenticator както за Android, така и за iOS, но може да използвайте което и да е приложение.

Стъпка 2 – Резервен код

Запишете резервния код по-долу на сигурно място. Този резервен код е необходим, в случай че нямате достъп до телефона си. От съображения за сигурност, резервният код се предоставя само по време на първоначалната настройка.

8e97-********************************-b

Стъпка 3 – Сканирайте QR кода

Сканирайте QR кода с вашия телефон, като използвате инсталираното приложение за удостоверяване. След този процес двуфакторното удостоверяване ще бъде активирано за вашия акаунт. На всеки 30 секунди в приложението за удостоверяване се генерира нов 6-цифрен код. Използвайте този код по време на влизане.

cv0Dr3gw85CC1j0AAAAASUVORK5CYII= - Как се настройва 2FA за Opencart 3x с Google Authenticator

Стъпка 4 – Активиране на двуфакторно удостоверяване

След сканиране на QR кода, приложението за удостоверяване ще генерира нов код на всеки 30 секунди. Тъй като генерираните кодове са много чувствителни към времето, въведете текущия 6-цифрен код по-долу и щракнете върху бутона за активиране. Това ще гарантира, че всичко работи според очакванията, преди да активирате двуфакторно удостоверяване за вашия акаунт.

Въведете кода от приложението и натиснете бутона “Активиране на двуфакторно удостоверяване.

Честито вече имате още едни ниво на защита на вашия профил.