Копирайтинг услуги – създаване на оригинално съдържание и пълнене на сайтове

Повечето частни и корпоративни клиенти са наясно, че копирайтинг услугите ще помогнат за рекламирането и правилното популяризиране на продуктите и услугите им. Но най-големите „препъни камъни“ са оформянето на рекламата и видът на популяризирането.

Спрели сте се на контекстна, медийна реклама или реклама в социалните мрежи? Искате да Ви виждат при търсене, в новините или в статии? Резултатът от маркетинга и ефектите от рекламирането на сайта Ви зависят от правилния Ви избор!

Между другото, основната задача на промотирането на сайт е да осигури повече продажби, да затвърди имиджа му, да повиши лоялността на неговите потребители. За да се постигнат тези цели, клиентите избират да използват копирайтинг услуги.

На базата на предоставената му информация един опитен копирайтинг специалист ще създаде запомняща се продуктова реклама, ще привлече вниманието на посетителите на Вашия онлайн магазин към продуктите, които предлагате, и със силата на словото ще убеди потенциалните Ви клиенти да извършат покупка или да оформят заявка.

Копирайтинг услуги за корпоративни сайтове

Текстовото съдържание за онлайн магазини и корпоративни уебсайтове се различава коренно от съдържанието на статии, ревюта и други авторски материали, предназначени за публикуване в печатни издания или в класически средства за масова информация. Не всеки журналист или писател може да подготви правилни текстове за сайтове. Тази работа се върши от професионален копирайтър, който е специалист в услугите по пълнене на корпоративни сайтове със съдържание на различни теми и с различна насоченост.

В днешно време качеството на текстовото съдържание за сайт с онлайн магазин придобива голямо значение. Това е така, защото търсачките в интернет „затягат“ все повече и повече изискванията към съдържанието в уебсайтовете, редовно ъпдейтват алгоритмите си и пресяват сайтовете със съмнително качество. Затова услугите на професионален копирайтър в София, Пловдив, Бургас, Варна и навсякъде в България и по света от година на година стават все по-търсени от собствениците на уебсайтове.

Качественото съдържание, авторският текст, професионалният копирайтинг трябва да се съобразява изцяло с изискванията на търсачките и да отговаря на следните критерии:

 • Да е оригинално и абсолютно уникално;
 • Да съчетава в себе си индивидуален поглед върху темата и авторско поднасяне на материалите;
 • Да привлича целевата аудитория и да подбужда към извършване на необходимото действие;
 • Да се отличава с ясна структура и правилно оформяне;
 • Да съдържа възможно най-актуалната и полезна информация;
 • Да се подчинява на правилата за оптимизация и да се съобразява с алгоритмите на търсещите системи.

Един професионален копирайтър много успешно може да комбинира качествата си на творческа личност и SEO специалист, като създава правилно текстово съдържание в случаите, когато с помощта на оригинални текстове на читателя трябва да се поднесе най-важната информация за продукти и решения, за фирми и компании, за събития и личности.

Основни направления в работата на SEO копирайтър:

 • Създаване на оригинално текстово съдържание за пълнене на сайт;
 • SEO копирайтинг и подготовка на оптимизирани статии;
 • Писане на съдържание за главната страница и страницата „За нас“;
 • Branding, Naming и разработване на рекламни слогани;
 • Писане на авторски тематични статии;
 • Одит и анализ на текстовото съдържание на сайта;
 • Разработка на търговски предложения;
 • Подготовка на рекламни материали и новини;
 • Редактиране и корекция на готови материали;
 • Пренаписване на текстове на базата на материали от клиента;
 • Разработка на текстове за флаери и каталози.

Всеки рекламен или информативен материал трябва да се пише за конкретната целева аудитория спрямо нейните особености, нужди и възможности. Незаменим инструмент, с който можете да въздействате на своята аудитория, е професионалният копирайтър. Той знае как да повлияе на поведението на потребителите и да ги мотивира за извършване на необходимото действие.

Предимства при работата с професионален копирайтър

Нестандартният подход към създаването на рекламни материали и авторски статии се цени високо от хората, които заявяват текстово съдържание. Това е така, защото един копирайтинг специалист знае как да направи рекламата впечатляваща за потребителите. Той разбира много добре спецификата на рекламните съобщения и може да създава уникални търговски предложения, които ще са коренно различни от конкурентните реклами.

Благодарение на обективността си и на потребителския си консерватизъм той може да изтъкне убедително положителните черти и качества на промотираните продукти, без да прави агресивна и натрапчива реклама.

Всеки копирайтър си има тайни творчески умения, които му помагат да привлече вниманието на потребителите. Благодарение на тези му умения рекламните съобщения достигат до съзнанието на потенциалните клиенти и ги стимулират да действат, защото те вече са готови да извършат покупка, а рекламата ще им помогне да изберат конкретния продукт.

Когато умният копирайтър положи труд върху рекламното съобщение, за да го направи впечатляващо и запомнящо се, рекламата ще работи 100% и ще увеличи продажбите Ви. Доброто впечатление от рекламата на продуктите, които предлагате, постепенно ще се пренесе върху самия Вас като заявител на тази реклама и ще Ви помогне да изградите един успешен бранд, което ще Ви помогне да развиете бизнеса си.

Още едно предимство от сътрудничеството с професионален копирайтър е пестенето на нерви и време. Ако изберете компетентен копирайтър, ще забравите за безкрайните проблеми при създаването, съгласуването и публикуването на рекламни материали, а освен това ще получите и реална оценка за ефективността на заявените от Вас материали.

Един опитен копирайтър ще напише добър текст и ще измисли оригинална идея, която може Ви даде уникални възможности и да разкрие нови перспективи за Вас.

Цени за копирайтинг услуги

Всеки, който иска да заяви създаване на текстово съдържание, иска да знае каква е цената за копирайтинг услугите. От това пряко зависят разходите за попълване и обновяване на текстовите материали в сайтовете. Ограниченият бюджет и желанието на клиентите да оптимизират разходите си за съдържанието в сайтовете им пораждат противоречие между нуждите и възможностите им.

Някои клиенти наистина смятат, че могат да получат качествено текстово съдържание за сайтовете си на много ниски цени. Такива цени за копирайтинг могат да предложат ученици, студенти и непрофесионални копирайтъри, които искат да припечелят малко пари…

Текстово съдържание на ниска цена рядко може да се получи качествено и уникално. В най-добрия случай е едно посредствено пренаписване, което се поднася на клиента като оригинален копирайтинг или дори като авторски текст. Такива цени за текстове отразяват действителното качество на услугите на копирайтъра, което е обратно пропорционално на цената за копирайтинг и пренаписване. С други думи, плащате на някого просто да Ви набере текст.

Другата крайност – доказани копирайтъри, които предлагат услугите си на извънредно високи цени. Но такива цени за копирайтинг важат предимно за създаване на кратък текст за главната страница на сайта или за страницата „За нас“, а също на текстове за целеви страници, предназначени за решаване на специфични маркетингови и рекламни задачи.

Цените за копирайтинг зависят от различни фактори:

 • Тематиката на текстовото съдържание;
 • Сложността на задачата;
 • Нуждите от оптимизация;
 • Сроковете за изпълнение и др.

Например услугите на копирайтър за технически текстове излизат много по-скъпо, отколкото оптимизирани текстове на по-малко сложна тематика. Цената на текст за главната страница на уебсайт ще е в пъти по-висока от тази за продуктови описания за онлайн магазин.

Цените на копирайтинг услугите отразяват изцяло доброто качество на текстовото съдържание, с което се решават успешно задачи като:

 • Разработка на индивидуални рекламни решения и създаване на ексклузивно съдържание;
 • Правилна оптимизация на уникални текстове за успешно популяризиране в интернет търсачките;
 • Подготовка на информативни и четливи материали за хората;
 • Пълнене на сайтове с качествено текстово съдържание.

Професионално създаденото от копирайтър съдържание е ключова част от интернет бизнеса. Качественото текстово съдържание на достъпен език разкрива всички предимства и изтъква действителни ползи. Успешните текстове винаги привличат вниманието на читателите, поддържат интереса им към самия сайт и предизвикват доверие към автора и към бизнеса.

При създаването на рекламни статии и текстове, които продават, копирайтърът влиза в ролята на маркетинг специалист. От неговите умения и опит зависи резултатът на рекламата и популяризирането в търсачките. Затова високата цена за копирайтинг услуги е всъщност една разумна цена, която плащате, за да имате успешен и печеливш онлайн бизнес.

Къде можете да намерите професионални копирайтинг услуги?

Има няколко важни критерия, по които можете със сигурност да прецените качеството на услугите и професионализма на копирайтъра:

 • Всеки копирайтър си има свой собствен сайт, който потвърждава нагледно неговите умения;
 • Един наистина добър копирайтър има портфолио с примери за своята работа и списък с клиенти;
 • Един професионален копирайтър ще задава въпроси.

Когато заявявате писане на текстове и статии, се налага да отговаряте на специфични въпроси, които ще касаят тематиката на сайта Ви и ще внесат повече яснота за успешното изпълнение на задачата. Тази допълнителна информация ще помогне да се избегнат честите грешки и смисловите неточности.

Имате няколко варианта да използвате копирайтинг услуги:

 • Автоматични копирайтинг програми – уникални, нискокачествени текстове, но на много ниска цена;
 • Копирайтинг агенции – излиза скъпо и често са „по джоба“ само на големи корпоративни клиенти;
 • Професионален копирайтър – оптимален вариант за хора, които ценят високото качество и оригиналния стил, на достъпни цени.

Имате нужда от услугите на копирайтър?

Когато „на топа“ е репутацията на Вашия сайт, не можете да си позволите да правите компромис с качеството на текстовото съдържание в него. Ако искате съдържанието на сайта Ви да е качествено, изберете опитен копирайтър. Той знае как да Ви помогне и ще го направи професионално, качествено, старателно и с внимание към детайла.