Как да премахна фон от снимка безплатно

Поредицата от AI инструменти, които ще ти помогнат да се справиш с всяка ежедневна задача в сферата на изграждането на сайтове, бизнес страници и онлайн магазини.

Има много безплатни онлайн инструменти и софтуери, които можете да използвате, за да премахнете фона от снимка. Ето някои от тях:

Tinywow (https://tinywow.com/image/remove-bg) е онлайн инструмент за премахване на фон от снимки. С помощта на този инструмент можете да качите снимка и да изтеглите нова версия на изображението с премахнат фон. Процесът на премахване на фона е автоматичен и използва AI алгоритми за разпознаване на обектите на снимката.

Този инструмент е много лесен за употреба и не изисква регистрация. Можете да качвате до 5 снимки едновременно и да ги обработвате в режим на пакет. Също така можете да изберете между PNG и JPG формат за изображенията, като можете да запазите оригиналната снимка или да изтеглите обработената версия. Tinywow е безплатен за употреба и няма ограничения за размера на файла.

Стъпки:

  1. Пуснете снимката в полето
  2. Изчакайте да се появи обработеното изображение
  3. Свалете го с натискане на бутона Download. Това е

Remove.bg – това е онлайн инструмент, който автоматично премахва фона от изображения. Просто качете снимката си на сайта, и той ще я обработи и ще ви даде нова снимка без фон.

GIMP – това е безплатен софтуер за обработка на изображения, който има функционалност за премахване на фон. Можете да използвате инструмента “Избери по цвят” или “Ликвидиране” за да премахнете фона от вашата снимка.

Paint.net – това е друг безплатен софтуер за обработка на изображения, който има функция за премахване на фон. Можете да използвате инструмента “Магическа пръчка” или “Ликвидиране” за да премахнете фона на вашата снимка.

Canva – това е онлайн инструмент за дизайн, който включва функционалност за премахване на фон. Можете да качите снимката си в Canva и да използвате инструмента “Един цвят” или “Ликвидиране” за да премахнете фона.

Pixlr – това е безплатен онлайн редактор на изображения, който включва функционалност за премахване на фон. Можете да качите снимката си в Pixlr и да използвате инструмента “Магическа пръчка” или “Ликвидиране” за да премахнете фона.

Независимо кой инструмент или софтуер изберете, винаги е добре да запазите оригиналната снимка, преди да започнете да я редактирате. Това ще ви позволи да върнете фона обратно, ако резултатът не е това, което искате.