Как да добавя галерия със снимки? | WordPress | SEO

Вие сте нов разработчик на страници. Може пък и да сте решили сами да си направите страница – интернет страница, която естествено искате да бъде открита от вашите евентуални клиенти или случайни потребители. Когато пратите нещо, което не разбирате е много трудно да навържете цялостната картина от гледна точка на оптимизация за това приемете следващото ръководство за добавяне на снимка или галерия в WordPress базирана страница за истина и го изпълнявайте без да пропускате детайлите. Помнете, детайлите са важни.

Как се добавя снимка в WordPress от гледна точка на SEO?

 1. Първата ви работа е да се логнете като администратор на вашата страница.
 2. Изберете страницата/портфолиото/поста или където сте решили, че искате да имате снимка или галерия.
 3. Намерете бутона “Add media” (на български трябва да е “Добави снимка/видео”). Той се намира непосредствено над лентата с инструменти в най-горния ляв ъгъл.как да добавя изображение в wordpress статия или блог
 4. Натиснете Upload Files или Прикачи файлове

  прикачане на файлове в вордпресс
  Качване на снимка в wordpress
 5. Преместете с мишката файлът, който искате да прикачите някъде в средата на прозореца ( ще забележете синьо поле – това е мястото за “пускане” на файла)
 6. Веднъж като се качи файла вече сте допуснали първата си грешка – името на файла ви е IMG_0897.jpg  примерно и това име не значи нищо за никой. Тук е първия тънък момент – преименувайте задължително файловете си преди да ги качите на сайта. От гледна точка на гугъл и другите търсачки името не носи никаква информация за тях. Ако обаче се постараете малко и преименувате снимката то тя вече ще бъде откриваема в раздел Изображения на всяка търсачка. Сега остава въпроса как да се казва снимката – колкото и странно да звучи е най-добре името на снимката да описва точното и съдържание – izgled-ot-terasata-kum-okeana.jpg можете да вкарате в името и някоя ключова дума като съответно гледате да звучи смислено.
 7. След като сте преименували снимката както и се полага в точка 6. качете отново снимката като изтриете преди това старата.
 8. След успешно качване се появява прозорец с параметрите на снимката. Заглавието вече е еквивалентно на името на снимката. На вас се пада честта да измислите описание на снимката подобно на името й, но написано на кирилица и съдържащо една или две ключови думи оформени в изречение  пример: Терасата на хотел Зелено море е с изглед към океана. Ключовата дума както виждате е хотел. Последното поле което не искате да пропускате е Caption това е нещо като описанието само,че по кратко. Отново напишете нещо подобно на описанието с други думи. Всички тези полета трябва да са с дължина 80-160 символа като ключовите думи са в началото им.
 9. Така трябва да изглежда всяка ваша качена снимкаКак да опише параметрите на файла в wordpress за да зарадваме SEO
 10. Обновете редактираната страница и проверете дали статията, която сте написали изглежда приятна и снимките на се намират където си пожелаят 🙂

 

Как се добавя Галерия в WordPress от гледна точка на SEO?

 1. Добавете снимките за галерията по начина описан по горе.
 2. Намерете бутона “Add media” (на български трябва да е “Добави снимка/видео”). Той се намира непосредствено над лентата с инструменти в най-горния ляв ъгъл.как да добавя изображение в wordpress статия или блог
 3. Натиснете от ляво – “Създай галерия” или “Create Gallery”.
 4. Изберете снимките, които искате да се намират в глаерията.
 5. Изберете броя колони в които да се подреждат снимките, както и тяхната последователност.
 6. Натиснете създайте галерия
 7. Проверете как се вижда галерията във вашия WordPress сайт.

Ако ви е било полезно това четиво последвайте ни в Facebook или Google+.

До нови срещи.