Google sites | SEO | WEB DESIGN

Отдавна създадена недъгава алтернатива на добре познатите wordpress.com alle.bg и дори преди години Mtel имаха разработка подобна на тази на гугъл но в пъти по-успешна. Google Sites – https://sites.google.com/ или как да си направиш страница в гугъл. Предвид всичките опити на гугъл да стане всемогъщия специалист по всичко има доста хляб да яде.

Управлението и създаването на страници е доста лесно, ако човек знае какво иска да направи. Системата е изцяло на български или съответния език на потребителя. Посредством добре познатите менюта и иконки използвани във всички продукти на компанията всеки би се ориентирал доста лесно. Текстовете могат да се пишат и редактират лесно, могат да се оформят да се правят таблици и други тагове. На пръв поглед е един не лош текстов редактор, който накрая събира парчета текст, снимки и/или други файлове и ги презентира на потребителя във вид на интернет страница.

Големият минус следва – не може да сложиш 5 квадрата с текст и да наречеш това своя страница. Дизайните в google sites са повече от плачевни – фон и шрифт на хедъра и футъра, текст картинки и прикачени файлове в съдържанието. За голям късмет на гугъл има толкова много хора, които това просто ги устройва. Тъжно.

Оптимизацията… дълъг процес. Дали след като гугъл ни дава да си правим сами страници лесно, бързо и удобно ще бъде все така готов да ни подари и някой бонус за това, че ползваме платформата му и я популяризираме? Защо да не след като дава бонус ако имаш файлове с линкове в google drive?