RustDesk – безплатна OpenSource алтернатива на Anydesk и Teamviewer

Всички сме чували за гиганите Anydesk и Teamviewer, страхотни продукти за жалост вече не са така безплатни. Каква е алтернативата обаче? Дългоочаквания RustDesk а именно подобен на Anydesk софтуер за отдалечена поддръжка без лимити и с въможност да си направите сами сървър и да поддържате фирмените си клиенти. Повече инфорамция ще намерите на сайта им https://rustdesk.com/.

Как се инсталира и изпозлва RustDesk

А за вас потребители ето как да си инсталирате RustDesk когато ви попитат за това.

 1. Свалете приложението от там или за Windows натиснете тук или отваряте сайта им https://rustdesk.com/ и избирате за вашата операционна система.
 2. .

pasted 11 - RustDesk - безплатна OpenSource алтернатива на Anydesk и Teamviewer

 1. Изберете вашата платформа от иконите и така ще свалите правилният инсталационен файл.

 2. Отворете сваления файл. В зависимост от платформата ви или ще започне инсталация или ще се отвори архив с инсталационния файл. За Windows ще се отвори архив, който съдържа файл с име подобно на rustdesk-1.1.9-putes.exe. Стартирайте файла без да има нужда да се разрахивира той.

 3. В зависимост от това дали еднократно ще го ползвате или желаете да се инсталира изберете една от опциите “Accept and install” или “Run without Install”

pasted 1 - RustDesk - безплатна OpenSource алтернатива на Anydesk и Teamviewer

 1. В случай че имате UAC активирано ще поиска да одобрите инсталцията с “Yes”

 2. Готово, вече имате инсталиран/стартиран продукта RustDesk. В ляво ще видите вашето ID и с натискане на иконата с око ще се покаже паролата.

7. Копирайте или продиктувайте на когото са нужни.

pasted 3 - RustDesk - безплатна OpenSource алтернатива на Anydesk и Teamviewer

 

Защо да изберете RustDesk пред другите програми

В света на дистанционната работа, достъпът до компютър на разстояние е от съществено значение за повишаване на ефективността и улесняване на комуникацията между екипите. RustDesk, AnyDesk и TeamViewer са трите основни решения на пазара, които предлагат тази услуга, но въпреки сходните им функции, съществуват и множество разлики. В тази статия ще разгледаме разликите между тези платформи, с акцент върху предимствата на RustDesk като по-евтина, достатъчно надеждна, бърза и с отворен код алтернатива.

 1. Ценообразуване

Едно от най-големите предимства на RustDesk пред конкурентите му е цената. RustDesk е с отворен код, което означава, че можете да използвате и модифицирате софтуера безплатно. В сравнение, AnyDesk и TeamViewer предлагат платени планове, които включват различни функции и нива на поддръжка. Това прави RustDesk особено привлекателен за малки и средни предприятия, които имат ограничен бюджет и предпочитат да не вложат в скъпи лицензи.

 1. Надеждност

RustDesk е разработен с помощта на Rust, известен със своята безопасност и стабилност. Това гарантира по-голяма надеждност на софтуера, особено в сравнение с други решения на пазара. Въпреки че AnyDesk и TeamViewer също предлагат надеждни и сигурни връзки, RustDesk успява да се сравни с тях благодарение на своите стабилни основи.

 1. Бързина

Възможността за бързо и лесно свързване с компютри на разстояние е от ключово значение за ефективността на тези инструменти. RustDesk има отличителни характеристики, които осигуряват бързо свързване и плавно управление на отдалечените компютри. В сравнение, AnyDesk и TeamViewer също предлагат бързи и стабилни връзки, но RustDesk се отличава с това, че може да се конфигурира съобразно нуждите на потребителя, което позволява по-голям контрол върху производителността и скоростта на връзката.

 1. Отворен код

Основното предимство на RustDesk пред конкурентите му е, че той е с отворен код. Това означава, че потребителите имат пълен достъп до кода на програмата, което позволява модификации и разработване на допълнителни функции според нуждите на организацията. Това го прави идеален избор за компании и разработчици, които искат да персонализират своя софтуер за отдалечено управление.

В сравнение, AnyDesk и TeamViewer са затворени програми, което ограничава възможностите за персонализация и приспособяване към специфични нужди.

Заключение при избора на софтуер за отдалечена поддръжка

Въпреки че RustDesk, AnyDesk и TeamViewer предлагат сходни функции, RustDesk се отличава с някои ключови предимства, които го правят по-привлекателен избор за много потребители. Свободата на отворения код, комбинирана с конкурентната цена(напълно безплатен), надеждността и бързината, го прави идеален за малки и средни предприятия, както и за разработчици, които искат да персонализират своя софтуер за отдалечено управление. Ако търсите ефективно и достъпно решение за своята организация, RustDesk е определено струващо си да бъде разгледан.